Notícies

Plataforma Bàsquet Gràcia

Publicat el dia 31.01.2019

logo plataforma

Ens hem adherit a la Plataforma Bàsquet Gràcia per millorar la situació del bàsquet i les instal·lacions gracienques.

Qui som?

La Plataforma Bàsquet Gràcia neix la temporada 2017-2018 i més concretament el 13 de març del 2018 a iniciativa de 6 clubs/entitats de bàsquet de la Vila de Gràcia. Aquests som: Bàsquet Claret, Bàsquet Lluïsos de Gràcia, Club Bàsquet Coll, Club Bàsquet Pedagogium, La Salle Gràcia i Vedruna Gràcia Bàsquet. El que ens va animar a crear aquest Plataforma va ser veure que tots teníem necessitats similars tant a nivell esportiu com social així com posar de manifest les necessitats que són comunes a totes les entitats i les mancances d’equipaments esportius que hi ha a la Vila. Treballar conjuntament ens fa ser més forts davants les institucions perquè el volum de jugadors/es que movem dia a dia és considerable.

Ens uneix que som entitats fortament arrelades a la Vila i la pràctica i l’ensenyament del bàsquet des d’edat escolar i fins a sènior.

El 22 de gener de 2019, la Plataforma ha esdevingut Associació, fet que ens permetrà està legalment constituïts i millor organitzats.

Els 6 clubs entitats tenim una llarga història de bàsquet al darrere. Bàsquet Claret va néixer el 1935, Bàsquet Lluïsos de Gràcia el 1945, Club Bàsquet Pedagogium el 1953, Vedruna Gràcia Bàsquet el 1972 i el Club Bàsquet Coll al 1974.

 

 

Situació actual – Volumetria

La xifra d’impacte és 1.972 famílies, amb 18 equips d’edat sènior, 74 equips de formació i 206 jugadors/es d’escoleta. Això suposa 1.500 llicències tramitades de jugador/a i 2.200 partits jugats. I el cost total pel lloguer de pistes puja a 182.700 €.

 

Necessitats i propostes/peticions

1.- Construcció de nous pavellons (Nord-Sud). És una mancança greu que afecta el bon desenvolupament de les activitats pròpies de cada club.

                        - Nord: Pavelló Pont Vallcarca

                        - Sud: Pavelló Mercat Abaceria Central

                        - Sud: Pavelló Sardenya

2.- Millorar la gestió dels qui tenen les concessions

2.1. Canviar el plec de condicions

2.1. Adequar tarifes a clubs del barri

2.2. Control a qui té la concessió

3.- Facilitat i adequació de l’ús dels patis de les escoles.

4.- Ajudar a trobar a patrocinis....Ajudar a que se’ns obrin portes amb les empreses del barri. Implicar-les en l’esport.

5.- Subvencions i implicació en els esdeveniments que fem.

            5.1 Lliga escoles

            5.2 Torneig Sènior vila de Gràcia

 

 

 

 

Contacte: plataformabasquetgracia@gmail.com 

@PLbasquetGracia / #plataformabasquetgracia

Plataforma Bàsquet Gràcia